بسم الله الرحمن الرحيم
لطحن المكسرات في محضرة الطعام دون أن تصبح دهنية ولينة أضيفي مع المكسرات قليل من مقدار السكر أو الدقيق المذكور في الوصفة فذلك يساعد على امتصاص الدهون وبقاء المكسرات هشة..
اذا اضطريتي لإعادة استخدام الزيت في القلي فقومي بعصر نقطتان ليمون فيه واثناء تسخينه سيقوم باخراج ريم اسود اكشطيه واقلي
اذا أردتي الملوخيه خفيفه بدون عرق جامد اضيفي لشوربتها مقدار نصف كوب من عصير الطماطم
عند سلق ورق العنب يضاف لماء السلق كميه من الزيت والخل حتي يحتفظ بلونه ومزازته
وعند سلق جميع انواع الخضروات تخرج إلي ماء مثلج حتي تحتفظ بلونها
عند اخراج صينيه المكرونه بالبشاميل من الفرن او الكوسه بالبشاميل لا تغطيها بالفويل وهي ساخنه سيتكثف الماء وينزل علي المكرونه ويساعد علي سرعه افسادها
عند اعداد السلطه الخضراء جهزي التتبيله خارجيا واضيفيها فور تقديمها -لان اضافتها من بدري ستساعد علي سرعه إذبال الخضروات
اذا اكتشفتي ان أكلك مالح اضيفي حبة بطاطس مقشره تمتص الملح
اذ زادت منك كميه الدهون يمكن امتصاصها بالملعقه من علي طرف الحله او إضافة ملعقه كبيره من الدقيق للصوص
مشروب منعش ولذييييييييييذ
الليمون بالنعناع
منعش ومفيد جدا جد صحيا وطعمه حلو اوي
ليمونتين + نصف كوب نعناع اخضر + سكر حسب الرغبة + تلج مبروش او ماء مثلج زي ما تحبي لكن مع التلج بيكون يمي يمي يمي
وفي الخلاط لحد ما يتخلط كويس جدا يصفى وعلى الكاسات وتمتعي بطعم الانتعاش
هو مناسب للصيف اكتر لكن ما فيش اي مانع اننا نشربه في الشتاء كمان من باب التغيييييير والفرفشة والنعنشة
لطحن المكسرات في محضرة الطعام دون أن تصبح دهنية ولينة أضيفي مع المكسرات قليل من مقدار السكر أو الدقيق المذكور في الوصفة فذلك يساعد على امتصاص الدهون وبقاء المكسرات هشة..
اذا اضطريتي لإعادة استخدام الزيت في القلي فقومي بعصر نقطتان ليمون فيه واثناء تسخينه سيقوم باخراج ريم اسود اكشطيه واقلي
اذا أردتي الملوخيه خفيفه بدون عرق جامد اضيفي لشوربتها مقدار نصف كوب من عصير الطماطم
عند سلق ورق العنب يضاف لماء السلق كميه من الزيت والخل حتي يحتفظ بلونه ومزازته
وعند سلق جميع انواع الخضروات تخرج إلي ماء مثلج حتي تحتفظ بلونها
عند اخراج صينيه المكرونه بالبشاميل من الفرن او الكوسه بالبشاميل لا تغطيها بالفويل وهي ساخنه سيتكثف الماء وينزل علي المكرونه ويساعد علي سرعه افسادها
عند اعداد السلطه الخضراء جهزي التتبيله خارجيا واضيفيها فور تقديمها -لان اضافتها من بدري ستساعد علي سرعه إذبال الخضروات
اذا اكتشفتي ان أكلك مالح اضيفي حبة بطاطس مقشره تمتص الملح
اذ زادت منك كميه الدهون يمكن امتصاصها بالملعقه من علي طرف الحله او إضافة ملعقه كبيره من الدقيق للصوص
مشروب منعش ولذييييييييييذ
الليمون بالنعناع
منعش ومفيد جدا جد صحيا وطعمه حلو اوي
ليمونتين + نصف كوب نعناع اخضر + سكر حسب الرغبة + تلج مبروش او ماء مثلج زي ما تحبي لكن مع التلج بيكون يمي يمي يمي
وفي الخلاط لحد ما يتخلط كويس جدا يصفى وعلى الكاسات وتمتعي بطعم الانتعاش
هو مناسب للصيف اكتر لكن ما فيش اي مانع اننا نشربه في الشتاء كمان من باب التغيييييير والفرفشة والنعنشة