المقادير :
5 كوب دقيق فاخر و تنخليه
7 بيضات كبار
2 كوب سكر عادى ( سنترفيش )
ثلاث أرباع كوب زيت (( عباد الشمس ))
1 كوب يانسون ( تغسليه و تصفيه من الماء جيدا )
1 باكو بيكنج باودر
ذرة ملح
فانيليا
الطريقه :
1- نضع البيض فى إناء العجن مع الفانيليا .
2- نضرب البيض مع الفانيليا لمدة 3 دقائق تقريبا .
3- نضيف كوبين السكر شويه ..شويه و نستمر فى الضرب ..
4- نستمر فى الضرب ( الخفق ) إلى أن يبيض لون الخليط
5_ نضع (( الدقيق المنخول مع ذرة الملح و البيكنج باودر )) على الخليط السابق شويه ..شويه و نقلب مش نضرب ..لأ...نقلب برفق( حتى لا يخرج الهواء من الخليط )
ممكن نقلب بالمضرب اليدوى السلك برفق أو ملعقه خشب و التقليب يكون من تحت لفوق
.
6_ نضع اليانسون و إحنا بنقلب ...ثم نضع الثلاث أرباع كوب زيت و نقللب ..
ملحوظه : حتلاقى العجينه ثقيله ( صح كده ) إفضلى قللبى ...قللبى لحد ما يتجانس العجين
.
7_ نضع العجين فى 2 صينيه (( لو هذه الكميه كبيره بالنسبه لك ممكن تعملى نصف الكميه لكن البيض وقتها حيبقى 4 بيضات ))
8_ تدخل فرن متوسط الحراره ( 180 درجه مئويه ) لمدة 20 ..الى 30 دقيقه تقريبا ..
إختبرى درجة السواء بغرس سكين جاف فى الوسط ...المفروض تطلع السكين نظيفه بدون أى عجين.
9_ نتركها تبرد قليلا ثم نقطعها (( بسكين مشرشره ))
10_ يرص فى صينيه مره أخرى كما فى الشكل و تدخل الفرن مرة أخرى إلى أن يحمر الوجه
و تقلب على الوجه الآخر و تدخل الفرن مره أخرى إلى أن يحمر الوجه الآخر.
11_ يرص فى طبق التقديم ..أو يحفظ فى علبه محكمة الغلق .
وبالهنا والشفا
[