منتدى العلم والعمل والإيمان

مرحبا بك زائرنا الكريم ونرجو منك الانضمام إلى قائمة أعضائنا

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتدى العلم والعمل والإيمان

مرحبا بك زائرنا الكريم ونرجو منك الانضمام إلى قائمة أعضائنا

منتدى العلم والعمل والإيمان

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى إسلامي علمي

دكتور أحمد محمد سليمان يتمنى لكم الإفادة والاستفادة


2 مشترك

    أكلات لعيد الأضحى المبارك " وبالهنا والشفا "

    نور الإيمان
    نور الإيمان
    نائبة المدير
    نائبة المدير


    عدد المساهمات : 1298
    تاريخ التسجيل : 07/08/2009

    أكلات لعيد الأضحى المبارك  " وبالهنا والشفا " Empty أكلات لعيد الأضحى المبارك " وبالهنا والشفا "

    مُساهمة من طرف نور الإيمان الجمعة نوفمبر 27, 2009 1:13 pm

    kjkjkj

    أقدم لكم بعض الأكلات للعيد وكل سنة أنتم طيبين .


    الفتّة اللذيذة


    أكيد العيد مش هيكون عيد من غير طبق الفتة اللذيذ ودي أحسن طريقة لعمل الفتة..

    المقادير:

    • كيلو لحم ضأن مقطع بالعظم ويا ريت يكون "لحم الكتف".
    • نص كيلو رز.
    • ماء ساخن.
    • بصلة كبيرة ومقطعة قطع صغيرة.
    • 2فص حبهان.
    • ملعقة قرنفل.
    • 6فصوص ثوم مهروس.
    • رغيف خبز محمص.
    • نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.
    • عود قرفة.
    • ورقة لاورا.
    • ملح.
    • كوباية كبيرة عصير طماطم.
    • ملعقة كبيرة سمن.
    • ملعقة كبيرة صلصة طماطم.
    • ملعقة خل أبيض.

    الطريقة:

    1. هنسلق اللحمة الضاني ونضيف ليها عند السلق بصلة وورقة لاورا وفص حبهان وملعقة القرنفل والملح ونسيبها لغاية ما تستوي.

    2. أثناء ما اللحمة بتستوي هنجيبِ الأرز ونغسله وبعد كده نجيب الصينية اللي هنعمل فيها الأرز ونحط فيها ملعقة ونصف سمنة وبعد كده نضيف ليها الرز ونقلبه على النار لمدة خمس دقائق بعد كده نجيب ميه ونضيف ليها شوية ملح ونضيفها للرز ونسيبه على نار هادية لغاية ما يستوي.

    3. هنجيب بصلة ونقطعها قطع صغيرة ونحمرها في السمنة لغاية ما نلاقي لونها بدأ يميل إلى اللون الأصفر نضيف ليها التوم مع التقليب لما نلاقيهم لونهم بدأ يكون ذهبي نضيف ليهم كوب عصير الطماطم والصلصة ونسيبهم على نار هادئة لمدة 10 دقائق، ونضيف ليهم شوية شوربة ونسيبهم على النار لمدة ربع ساعة.

    4. بعد كده هنجيب الصينية ونقطع فيها الخبز ونضيف ليه شوربة اللحمة ونسيبهم لمدة عشر دقائق علشان العيش يتشرب من الشوربة.

    5. هنجيب طبق كبير ونحط فيه الأرز والخبز ونحط فوقهم الصلصة اللي عملناها ومن فوقها اللحمة...

    وبالهنا والشفا


    لحمة ضاني مشوية


    المقادير:

    • لحمة ضاني مقطعة مكعبات متوسطة الحجم أو "ريش".
    • كوب كبير عصير طماطم.
    • ملعقة صغيرة فلفل أسود.
    • ملعقة صغيرة شطة حمراء ناعمة.
    • 10 فصوص ثوم.
    • ملعقة كبيرة خل أبيض.
    • ملعقة كبيرة كمون مطحون.
    • 1 حبة جوزة الطيب مبشورة ناعم.
    • 1 بصلة كبيرة.
    • فلفل رومي أخضر.
    • نص فنجان زيت.

    الطريقة:

    1. هنجيب اللحمة ونغسلها كويس.

    2. هنجهز تتبيلة اللحمة وهي عبارة عن "الزيت + الخل + الكمون + جوزة الطيب + البصلة + عصير الطماطم + الفلفل الأسود + الفلفل الأخضر + الثوم + الشطة" ونضربهم مع بعض في الخلاط.

    3. بعد كده هنجيب صينية وندهنها بالخليط ده وبعد كده نبدأ في رص اللحمة في صورة طبقات وبين كل طبقة وطبقة نحط خلطة التتبيل...

    4. بعد ما نخلص من رص اللحمة نحطها وخليط التتبيل في التلاجة لمدة 3 ساعات، بعد كده نخرجها ونشويها على الشواية الكهرباء أو الفحم...


    وبالهنا والشفا


    فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة


    المقادير:

    • فخدة ضاني.
    • كيلو فلفل رومي أحمر.
    • 4علب زبادي.
    • 5معالق صغيرة خل تفاح.
    • كيلو رز.
    • كوباية كبيرة زيت.
    • 2 ملعقة كبيره ملح.
    • 2ملعقة كبيرة عسل أبيض.
    • 2ملعقة كبيرة بهارات.
    • ملعقة صغيرة كاري.
    • نصف كيلو بندق.
    • كوباية كبيرة ماء.
    • فلفل أصفر وأخضر مقطع قطعا صغيرة.
    • ملعقة صغيرة فلفل أسود.
    • قطعتان فحم.

    الطريقة:

    1. هنجيب الفخدة ونعمل فيها فتحة كبيرة بالسكين، بعد كده نتبل الفخدة بمزيج الخليط الآتي" الزبادي والملح والعسل والخل والبهارات والفلفل الأسمر"...

    2. بعد ما نتبل الفخدة بالخليط ده نحطها في الثلاجة لمدة يوم بعد كده نطلعها من التلاجة ونجيب الفلفل الرومي الأحمر ونقطعه إلى قطع صغيرة ونحشيها بيه، بالإضافة إلى باقي الخليط المنقوع فيه الفخدة...


    3. نحطها في الفرن وندهنها بالزيت ونسيبها في الفرن لمدة ساعة أو ساعة ونصف أو لغاية ما لونها يبقى أحمر وتستوي...

    5. بعد كده نسخّن قطعتين الفحم على النار لغاية لونهم ما يبقى أحمر ونحطهم على الفخدة وهي سخنة ونغطي عليها علشان تحتفظ برائحة الفحم علشان تدي مذاق ورائحة رائعة.

    6. نصفّي الصوص النازل من الفخدة ونضيفه إلى الرز على النار ونقلب كويس وبعد كده نضيف إليهم كاري وملح ومية وبندق ونقلبهم على نار هادية لمدة ربع ساعة أو لغاية ما نلاقي الرز استوى.

    7. هنجيب الفخدة ونقطعها شرائح ونقدمها في طبق مع الرز ونرش من فوق شوية ملح وفلفل أخضر وأصفر للتجميل.

    وبالهنا والشفا

    alt alt alt

    654 654 654 654 654 654 654 654 654 654 654 654
    الزهراء
    الزهراء
    مشرفة متميزة
    مشرفة متميزة


    عدد المساهمات : 1225
    تاريخ التسجيل : 28/08/2009
    العمر : 38
    الموقع : emaneloloob.ahlamountada.com

    أكلات لعيد الأضحى المبارك  " وبالهنا والشفا " Empty رد: أكلات لعيد الأضحى المبارك " وبالهنا والشفا "

    مُساهمة من طرف الزهراء السبت نوفمبر 28, 2009 1:53 pm

    مشكوره اختى الغالية (نــــــور )

    أكلات شهية بالفعل وطرق سهلة وبسيطة

    بالهنا والشفا للجميع وكل عام أنتم بخير

    أكلات لعيد الأضحى المبارك  " وبالهنا والشفا " EID%20ADHA%20(1)

      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس نوفمبر 21, 2024 8:01 pm