منتدى العلم والعمل والإيمان

مرحبا بك زائرنا الكريم ونرجو منك الانضمام إلى قائمة أعضائنا

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتدى العلم والعمل والإيمان

مرحبا بك زائرنا الكريم ونرجو منك الانضمام إلى قائمة أعضائنا

منتدى العلم والعمل والإيمان

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى إسلامي علمي

دكتور أحمد محمد سليمان يتمنى لكم الإفادة والاستفادة


3 مشترك

    عزومة لكل الاعضاء عبى أكل مصرى100%

    امة الرحمن
    امة الرحمن
    عضو جديد


    عدد المساهمات : 27
    تاريخ التسجيل : 19/08/2009

    عزومة لكل الاعضاء عبى أكل مصرى100% Empty عزومة لكل الاعضاء عبى أكل مصرى100%

    مُساهمة من طرف امة الرحمن الخميس أغسطس 20, 2009 3:33 am

    hh




    اكلات مصرية* 100%*



    [size=24]فتة الكوارع


    المقادير:
    كوارع بقر واحد او اثنين حسب عدد الاسرة
    ارز مصرى وكبشت شعرية بيدك انتى وتكسريةفى قدر
    ملعقتان سمن بلدى
    واحد كيلو طماطم
    ملعقتين حمص حب ناشف وينقع هذا الحمص فى ماء مدة ربع ساعة
    ملعقتان زيت
    اربع فصوص ثوم
    ملعقة كمون مطحون فقط
    خمسة مكعبات ماجى
    حبتان ليمون
    خبز ابيض حسب عدد الاسرة
    ملح
    بهارات
    فلفل اسود

    الطريقة:
    نغسل الكوارع جيد ونضعها فى قدر بة ماء كثير على النار لمدةاربع او خمس
    ساعات
    الى ان تنضج وكلما نقص الماء نازيدها
    بعد نضج الكوارع نضع اربع مكعبات ماجى وشويت فلفل اسود ونتركها على
    النار
    عشرة
    دقائق
    بعد ذلك نضع السمن ومعة الشعرية على النار الى ان تحمر ثم نضع الرز
    المصرى
    ويشوح مع الشعرية شوية ونضع الملح
    ونقلبة
    جيد ثم نضع الماءونتركة لينضج (واحب ان انبهة ان الرز حسب الكمية المطلوبة والحاجة )
    بعد ذلك نضع الثوم فى الهون(النجر) ومعة الكمون وشويت ملح وندقة جيد
    نضع الزيت فى قدرعلى النار ومعة خلطة الثوم والكمون الى ان يصفر ثم نضع
    الطماطم بعد طحنهاوشويت فلفل اسود وبهار والحمص ونزيدها كوب ماء لينضج
    الحمص
    ونضع مكعب الماجى ونترك الصلصة تتسبك شوية ونضع الكوارع فى
    الصلصة
    ونتركها خمس دقائق
    نقطع الخبز فى صحن كبير ونغمسة بمرق الكوارع الى ان يتشرب المرق ويطرا
    ونضع فوقة الرز ونغطىالخبز بالرز ثم الصلصة والكوارع بعدذلك ونعصر الليمون
    فوق الكوارع


    محشي الكرنب

    المقادير:
    1- كرنبه متوسطه الحجم
    2- 1\2 كيلو طماطم
    3- واحد كيلو رز
    4- بقدونس وكسبره وشبت (زى ما تحبى)
    5-بهارات المحشى(بقدونس وشطه حمراء وبهارات تانيه للمحشى)
    مــــــــلاحظه ممكن تحطي نعناع ناشف ناعم علي الخلطه طعمه جميل جدا.
    6- زبده (ولو عندك قشطه كمان)
    7- شوربه(ويا سلام لو يكون بط او فراخ)
    الطريقة:
    يسلق ورق الكرنب بعد فصله (بس متسلقهوش اوى)
    2-يقطع البصل ويحمر بالسمنه والزيت وبعدين تحطى عليه الطماطم بعد ما تعصر فى الخلاط وتيرك على النار حتى تسبك
    3-يوضع الرز على الخلطه السابقه ويقطع البقدونس والكسبره والشبت ويوضع وتوضع البهارات والملح والقشه (لو وجدت)
    4-يقطع ورق الكرنب مربعات - ويوضع فى بدايه كل مربع الخلطه السابقه ويلف باحكام
    ويرس فى الاناء
    وبعد ما تمليه ترشى عليه الشوربه بحيث تغطيه وفوقه سمن وتعلى عليه النار لحد ما يشرب الشوربه الى فوقه
    وبعدين توطى عليه النار - لحد ما يشرب الشوربه كلها


    الرقاق باللحمه المفرومه:
    (الاممة)

    المقادير:
    -12 قطعه رقاق.
    -1كيلو لحمه مفروم احمر.
    -2بصله متوسطه مفرومه جيدا.
    -ملح وفلفل اسمر حسب المذاق (2ملعه ملح صغيره,1ملعقه فلفل اسمر صغنونه برده).
    -1ملعقه سمن بلدي او زبده صفراء كبيره +3ملعق زيت زره او عباد الشمس.
    -1 ليتر شوربه ساخنه اي نوع شوربه.
    >>>>صنيه مستديره لعمل الرقاق.

    الطريقه بئي ايييييييه:
    -الاول نعمل اللحمه المفرومه تتعصج وهقول ازاي نجيب البصله المفرومه تتزلها علي ملعقه سمن بلدي كبيره حتي تصبح لونها اصفر دهبي كده ماشي ونجيب كيلو اللحمه ونعد نقلب فيها ونحط الملح والفلفل معاها وبعدين ايه بئي يا حلوين نسيبها لحد متسوتي بتاع ربع ساعه بس .

    --نجيب الصينية اللي هانعمل فيها الرقاق وندهنها بالسمن
    -نسخن نوع الشوربه الموجود عندنا
    -نمسك الرقاق و نغطس أول واحد في الشوربه من غير ما تلين و نحطها في الصينية و ندهنها بالسمنة أو نقطع عليها قطع صغيرة من الزبدة و بعدين نعمل طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة حوالي 6طبقات و نفرد فوقه طبقة من اللحم المعصج و بعدين نحط فوقه طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة ( نسقيه بالمرقة و نحطه و بعدين ندهنه بالسمنة) لحد ما نعمل برده 6 طبقات و ندهن الوش بالسمنة جيدا
    -ندخله فرن متوسط الحرارة لحد ما يبقى دهبي .

    الكرشة والممبار

    اهم شئ التنظيف ثم التظيف ثم التنظيف وقبل التنضيف تجيبيها من جزار تعرفيه كويس
    لازم اولا يتنظفو كويس انا شخصيا اى حاجة لونها مش ابيض بشيلها هههههه
    الكرشة:
    تتنظف ثم تتنضف وبعدين ندعكها بلمون وملح وخل ونشطفها كويس
    وبعدين نحطها فى حلة وحليها بصل وتوم وملح وتوابل وصلصة طماطم وعصير طماطم ونسيبها على النار لغاية ما هى تنزل الميه بتاعتها الافضل تقلبى البصل و بعدين التوم وبعدين الكرشة تقلبيها معاهم على النار شوية وبعدين زودى الطماطم وسيبيها شوية وبعدين زودى ميه حسب الحاجة

    الممبار بقى بموووووووت فيه
    بس برضه اشتريه من حد تعرفيه " بيتهيالى كل الناس فى مصر كل عيله ليها الجزار اللى بتثق فيه"
    وبعدين اغسليه بمية واقلبيه وشيلى بالسكين بس برفق عشان ميتقطعش اى شئ جواه "الجزء الاصفر" وادعكيه طبعا بلمون وملح وخليه فى اللمون شوية
    وبعدين قطعيه حسب ما تحبي انا بحب اعمله قطع صغيرة عشان تتاكل على طول او ممكن تعمليه قطع كبيرة وتقطعيه عند التقديم
    وتجيبى الخلطة فى ناس بتستعمل خلطة المحشى العادية "رز وصلصة و بقدونس "
    بس انا بحب اعمله برز وبعدين نص الطماطم عصير والنص التانى مقطع قطع صغيرة جدا جدا وطبعا بقدونس وتوابل " كدة اخف لانه هيتقلى كمان مش يبقى مقلى ومسبك مع بعض كتير ههههه"
    وبعدين تفتحتى الممبار وتحشيه ثبتى طرف من الممبار على الصينية اللى فيها الرز وامسكى الطرف التانى بايديكى الاتنين وافتحيه وبعدين دخللى الرز باطراف اصابعك
    لا تحشيه للاخر واتركى مسافة لنضج الارز
    وبعدين تحطى ميه على النار تغلى وتحطى فيها الممبار واحدة واحدة ووطى النار حتى لا ينفجر و هتلاقيه انكمش وبعدين لما اتحسى الرز نضج ممكن تختبريه بسكين بس كونى حريصة جدا
    وبعد النضج طلعيه فى مصفاه ثم حمريه فى الزيت وبالهنا و الشفا


    (الحلبسة) او حمص الشام

    تجيبى اولا الحمص وتنقيه وتغسليه وبعدين تنقعيه فى الماء انا بسيبه من بالليل للصبح وبعدين ترمى ميه النقع وتغسليه
    وبعدين تحطيه ممكن فى دماسة الفول وتحطيله ميه وكمون وملح وقطعة بصل ومون فصين توم يعنى مثلا لوربع كيلو حمص حطي بصلة صغيرة واربع فصوص توم مش كتير يعنى وممكن تقطعيهم صغير جدا او تبشريهم لو مش بتحبى يظهر فى الاكل وطماطماية معصورة ولمون وممكن خل بس انا بفضل اللمون بس واتركيه على النار لحد ما يستوى وممكن اللى يحب يزود شطة او لمون وبالهنا والشفا

    الخبيزة على الطريقة المصرية


    المقادير:
    1/2 كيلو خبيزة
    حزمة سلق
    حزمة شبت
    حزمة كسبرة
    نص وعاء شوربة لحم
    ربع كوب أرز
    2 بصلة كبيرة
    4 ملاعق كبيرة سمن
    رأس توم مدقوقة

    الطريقة:
    يغسل الشبت والكسبرة ويقطع إلى قطع رفيعة جدا بالسكين ثم نضعهم على الشوربة على نار متوسطة.
    نغسل الأرز واضعه ليسلق مع الشوربة.
    تنظف الخبيزة جيدا (تقطف الزهرة (وتغسل وتُصفى ثم تُخرط مع السلق، أو نضعها على النار لتسلق مع السلق ثم نضربهم في الخلاط.
    خذي الخليط وضعيه على الشوربة وبعد غلوتين وبعد أن نجد الخليط قد أصبح سميكا بعض الشيء نطفي النار.

    الطشة:
    نقشر البصل ونبشره بالمبشرة ونضعهم مع السمن في وعاء على نار متوسطة لتحمر.
    بعد أن يصفر لونه ضعي عليهم رأس التوم المدقوقة
    بعد أن يحمر الثوم ضعي عليهم الخبيزة (الخليط الذي تم صنعه سابقا)
    ثم أقلب وأطفي

    بالنسبة للكشك



    وهومن الأطباق التركية المحبوبة لدى المصريين ، وهو سهل الإعداد والتحضير ومفيد فى نفس الوقت لإحتوائه على اللبن والدقيق .


    المقادير :
    - 2 كوب شوربة ( فراخ – بط – أوز ) مضاف لها ملح وفلفل .
    - 3 ملعقة دقيق .
    - كوب كبير لبن .
    - بصلة متوسطة .
    - 2 ملعقة أرز.

    الطريقة :
    - ترفع الشوربة على النار وبعد غليانها يضاف الارز بعد غسيله .
    - يخفق اللبن مع الدقيق جيداً ثم يضافوا على الشوربة بعد نضج الأرز ويقلب .
    - يستمر التقليب حتى يصبح القوام مناسباً .
    - ثم يصب فى أطباق ويستخدم البصل المحمر للتجميل

    السبانخ بالصلصة:


    اولا نعمل الصلصة " التسبيكة" بصل مفروم نحمره وبعدين نضيف له طماطم معصورة و ملح وتوابل ونتركه على النار حتى تتماسك ثم نضيف السبانخ " بعد تنضيفها وتقطيعها طبعا" وشوربة لحم وممكن نضع اللحم ايضا بها وبعدين نتركها حتى يذبل ورق السبانخ فى الصلصة ثم نحمر قليل من الارز المصرى " واحيانا يستعمل الفريك" فى طاسة حتى يتحول للون الذهبى ثم نضيفه للسبانح ونضيف الملح و التوابل حسب الرغبة ولكن للعلم السبانخ لا تحتاج لكثير من الملح لانها تحتوى على املاح ويكون علامة نضجها هو نضج الارز الموجود بها وتؤكل مع ارز محمر "حبة وحبة"
    احيانا فى الصعيد يتم طبخ السبانخ خضرا بدون صلصه حمرا
    وذلك بوضع السبانخ فى الشوربة حتى تذبل "دون صلصة" ثم الارز المحمر وباقى الخطوات عادى

    البسيسه


    هى فكرتها قائمة على خلط زيت مع سمن وخلط دقيق قمح مع دقيق ذرة،
    والسمنه ضعف الزيت ودقيق القمح ضعف دقيق الذرة
    وحلوة جداجدا مع الشاى بلبن
    المقادير
    1 و1/2 كوب سكر 4 بيضات 1/2 كوب سمن أو زبد 1/4 كوب زيت 2 ملعقة بيكنج باودر 1/4 ملعقة كربونات الصودا 2 كوب دقيق 1 كوب دقيق ذرة 2 كوب زبادي ملعقة فانيليا سمسم للوجه
    الطريقة
    يضرب البيض والسكر والفانيليا في الخلاط (الخاص بالعصائر). .1ثم يضاف الزبد والزيت ويستمر بالضرب. .2ثم يضاف الزبادي ويستمر بالضرب. .3ينخل الدقيق والبودر والكربوناته ودقيق الذرة ويضاف للخليط السابق ويستمر بالضرب. .4ندهن صينيتين بالزبد وتصب البسيسة بحيث يكون ارتفاعها 2 سم وترش بالسمسم على الوجه وتدخل فرن متوسط الحرارة لمدة 15 – 20 دقيقة حتى تنضج ويحمر الوجه. .








    اوعو تتاخرو عن العزومه انا تعبت جدا فى تحضيرها .size]
    :
    d2rkangel
    d2rkangel
    عضو نشيط


    عدد المساهمات : 45
    تاريخ التسجيل : 09/08/2009

    عزومة لكل الاعضاء عبى أكل مصرى100% Empty رد: عزومة لكل الاعضاء عبى أكل مصرى100%

    مُساهمة من طرف d2rkangel الجمعة أغسطس 21, 2009 8:32 am





    تسلم ايدك



    654
    القعقاع
    القعقاع
    مشرف متميز
    مشرف متميز


    عدد المساهمات : 722
    تاريخ التسجيل : 15/08/2009
    العمر : 37

    عزومة لكل الاعضاء عبى أكل مصرى100% Empty رد: عزومة لكل الاعضاء عبى أكل مصرى100%

    مُساهمة من طرف القعقاع الأحد أغسطس 23, 2009 3:28 am

    سلمت يداك اختى امة الله امة الرحمن
    lya

      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس مايو 16, 2024 4:32 pm